Reklama
 
Blog | Karolína Katchaba Hrubešová

Zdravé BJÚTERÝ – ČÍSLA JSOU… JEN ČÍSLA

Opět staré, leč stále aktuální téma. Takže ještě jednou. Oč jde? O čísla. A že jich je. Číslo na váze, číslo oblečení, číslo velikosti ženských prsou (u mužů pak délka jiné chlouby, nejlépe vyjádřená ležatou osmičkou, která značí nekonečno), číslo bot…čísla, čísla, samá čísla…..eeeeeee…..taky z toho někdy blázníte? A přitom se jedná o pouhé cifry. Tak proč jsou pro lidi tak důležitá a proč je za ně kolikrát někdo doslova lynčován nebo zesměšňován?

Není dne, aby mi někdo nenapsal, že jeho váha stojí a že je nešťastný a demotivovaný. Po pár zprávách společně zjistíme, že dotyčné / dotyčnému ubylo 20 cm po těle a dle fotek je mnohem méně objemnější, je vytvarovanější apod. A přesto ta nešťastná osoba klade stále důraz na ono „zaseklé“ číslo na váze a vypadá to, že raději by zřejmě byla stejně „velká“ (rozuměj objemná), ale váha by měla ukazovat méně! Není to paradox?

Moc dobře si pamatuju, jak se mi holky na základce smály, že mám obří kozy (omlouvám se za ten výraz, ale říkaly to, no … tehdejší číslo přes svá prsa z principu neuvádím) a že jsem divná, když mám jako jedna z prvních (opět číslo) menstruaci. Prostě jsem byla vyspělejší… a tak nějak mi to zůstalo. A teď? Teď mi má prsa všichni závidějí a někdo dokonce nedokáže překousnout, že mi zůstala. I přesto, že bych dnes osobně brala ňadra o něco menší.

Chápete, co tím vším chci říci? Čísla obvykle nejsou důležitá a hlavně pro každého znamenají něco jiného, každý je prostě vnímá jinak stejně jako vlastní tělo a je k smíchu, když se nám někdo snaží diktovat to jediné správné… číslo. Nelpěte na číslech! Jakmile se od téhle nebezpečné závislosti oprostíte, uvidíte, že svět rázem zkrásní a vy začnete být v pohodě, bez depek a v dobré náladě. A bonus? Třeba ten, že se i ta prokletá váha (potvora jedna) nakonec pohne.

Takže… Nebojte se jíst – a hubnout! I o vánocích.
Vaše Katchaba

Reklama