Reklama
 
Blog | Karolína Katchaba Hrubešová

Zdravé BJÚTERÝ – CO JE VLASTNĚ KRÁSNÉ?

A co už ne? Může tohle vůbec někdo určit? Lze nastavit jednoznačná měřítka pro všechny?

Ne, ne a ještě jednou NE!

Často slýcháme a nacházíme zvláště u komentářů ke srovnávacím fotkám (před hubnutím a po něm a nejen v naší facebookové skupině) kritiku: – To už je moc… jsi příliš hubená… jsi moc tlustá… jsi moc osvalená… jsi… jsi… ANO, JÁ JSEM! A jen já o sobě budu rozhodovat! Nikdo nemá právo nás soudit a určovat, co je pro nás správné, hezké a přípustné. Každý jsme jiný… jedinečný… nebo možná ještě lépe řečeno výjimečný! A proto se tak berte!
(Připomíná vám tenhle blog něco? Ano, je to vlastně bjúterý, které jsem už kdysi zveřejnila. A proč ho opakuju? Pod fotku mé poslední knihy na instagramu mi opět jedna paní napsala, že nejsem tak hubená, abych směla psát o hubnutí…)

Takže znovu – kromě toho, že v téhle zemi může každý psát, co chce… Nikdy jsem nebyla Twiggy a ani nikdy nebudu. Zhubla jsem 40 kg a váhu si držím, i když pro někoho by to mohlo být málo… ale tady přece nejde o to, co si o mně kdo myslí… důležité je, jak se cítím já a zase jen já! Můžu o sobě v současné době říci, že jsem zdravá, energická, spokojená mamka, co si chce připadat dobře a žensky… a věřte mi, že jsem to o sobě dříve říci neuměla, natož abych se tak cítila… docela pokrok ne? Pokrok, který pro mnohé z nás na naší společné cestě vlastně znamená nejvíc!

Některá nutně potřebuje být majitelkou tělesných rozměrů 90-60-90, aby dokázala být spokojená, jiné stačí být prostě fit, další zpevnit postavu a klidně vlastnit i pár kilo navíc…i to je v pořádku, zvláště, když si uvědomíme, že nejdůležitější je přece jen zdraví. Ale především – každý vnímáme tu krásu těla (i ducha) trochu jinak, že?

Viděla jsem mnoho lidi, co mají postavu jak ze žurnálu… ale cpou se třeba „dietními“ nesmysly a o tom, že to prospívá jejich zdraví, nemůže být vlastně řeč.
A pak znám jiné, co podle často stupidních měřítek nastavovaných médii a reklamou nezapadají do standardu… ale jedí zdravě, jsou fit a především…jsou spokojeni a šťastní.

Nesuďte proto nikoho jen podle vzhledu, který se navíc nemusí zrovna krýt s vaší představou… nikdy nevíte, jaký příběh se každým z nás skrývá.

Vaše Katchaba

 

 

Reklama