Reklama
 
Blog | Karolína Katchaba Hrubešová

Zdravé BJÚTERÝ – KDY JSTE SE NA SEBE NAPOSLEDY USMÁLI?

Víte, co na co jsem přišla? Když se konečně přijmeme takoví, jací jsme, teprve pak jsme schopni se skutečně trvale změnit.

Že se opakuju? Ano – a s chutí to přiznávám. Tohle téma nenadhazuju poprvé (ostatně, upřímných úsměvů není nikdy dost).

Ale k věci – jistě to znáte – začarovaný kruh diet, lynčování se, nenávisti k vlastnímu tělu a k sobě samé. Sebevědomí se zmítá kdesi u dna. Jsem prostě jedna velká nula! Váha klesá a pak zase stoupá… dokonce i o dvojnásobek kilogramů, než se minulý týden propadla… a tak stále dokola.

Reklama

A pak u mě přišel den D – prostě jsem si řekla, že je mi jedno, jestli zhubnu tolik a tolik (nebo ještě méně) kilo, jestli to bude za tři měsíce nebo tři roky… a uvědomila jsem si, že chci být na prvním místě už konečně šťastná, spokojená a především zdravá! Začala jsem se na sebe do toho zrcadla usmívat! Po hodně dlouhé době… Přijala jsem své nešťastné já právě takové, jaké v tu chvíli bylo a ejhle – zničehonic všechno začalo jít tak nějak lépe. A najednou mě bavila jak zdravá strava, tak cvičení a když jsem někde ujela nebo (ne)mohla cvičit, už jsem se nehroutila, ale řekla jsem si, že s dalším dnem přece přichází nový začátek.

O čem to je? Váš trpělivý úspěch si rád počká – a  přijde až ve chvíli, kdy se přestanete bát selhání…

A ještě jedna rada. Začnete teď hned! Běžte k zrcadlu, usmějte se na sebe a řekněte si, že vy – ano, právě vy, co jste se ještě před chvílí považovala za velkou nulu – máte na všechno, co si umanete! Slyšíte? Někdo klepe na dveře… váš úspěch.

Vaše Katchaba