Reklama
 
Blog | Karolína Katchaba Hrubešová

Zdravé BJÚTERÝ – PRACUJ NA SOBĚ… A NESHOŘÍŠ

Každému vyhoření většinou předchází podobný scénář. Jaký? Touha po dokonalosti, neschopnost nastavit si rozumné hranice ve vztahu k druhým lidem, neustálé upřednostňování svých momentálních potřeb a zájmu na úkor jiných a naproti tomu neochota svěřovat se ostatním se svými skutečnými, ale často potlačovanými touhami a sny.

Pokud se v tom poznáváš a trápí tě to, jsi už unavená a bojíš se vyhoření, začni pracovat na… Na čem? Na pochopení a laskavosti. Laskavosti ke komu?  K sobě! Mluv o svých skutečných pocitech a potřebách. Vyhovuje ti, že máš kolem boků centimetry navíc? A tvému partnerovi se to líbí? Tak už to přiznej, netrap se nezdravými dietami a vymaž ze své hlavy představu, že v nějaké pomyslné dokonalosti najdeš to pravé štěstí. Nenajdeš! Nikdo totiž není dokonalý. Ani ty modelky na titulkách časopisů. I jejich krásné tváře mají retuše a často velmi pokřivený pohled na sebe sama, mnoho problémů i bubáků ve skříni.

A jak říká můj oblíbený spisovatel a známý psychiatr Radkin Honzák: – Naučte se o sebe pečovat. Přinejmenším tak, jak jste ochotni starat se o své děti, partnery, své blízké nebo domácí mazlíčky. Věnujte přiměřenou pozornost svým vlastním a skutečným potřebám. Najděte si čas na to, co vás baví. Vymýšlejte si potěšení a plňte si je.

Tak pod to se, pane doktore, taky moc ráda podepíšu  A s vaším laskavým doporučením si teď dám ke kafičku jeden jahodový koláč navíc. Proč? Učím se mít se ráda.

Katchaba

 

 

 

Reklama