Reklama
 
Blog | Karolína Katchaba Hrubešová

Zdravé BJÚTERÝ – TO JÁ NIKDY NEDÁM!

Splněné sny začínají rozhodnutím.

A ten čas je právě TEĎ! Jedinou překážkou mezi tebou a tvým cílem je blábol (pardon, zdůvodnění), jímž si ospravedlňuješ, proč to nejde. Falešná slova, která mají často hodně dlouhou životnost – někdy opravdu až do konce života. Záleží na okolnostech? Ne. Záleží na tobě!

Když jsem začínala s facebookovou skupinou o zdravém hubnutí (dnes přes 100 000 členů, co se netrápí dietami, ale učí se připravovat vydatná zdravá jídla) a s prací výživové poradkyně, zažívala jsem mnohokrát stavy, kdy jsem si říkala, že všechno vzdám, že to prostě nejde pro to a tamto… a hledala jsem tisíce důvodů, jak nic nedělat, přemýšlela, ne čeho bych mohla dosáhnout, ale co všechno bych mohla zkazit, na co určitě nemám atd.  No, naštěstí při mně od počátku stál (a stále stojí) můj manažer Honza (díky, žes to se mnou vydržel i přes všechny mé nespravedlivé a hysterické výlevy i záchvaty vzteku a pláče) a ten mi vždycky říkal – Buď silná! Těžké začátky jsou dobré začátky, sbíráš zkušenosti a učíš se zvládat překážky, co tě v budoucnu nepřekvapí. A navíc nikdy nevíš, koho právě inspiruješ a kdo se v tuhle chvíli už přidává na tvou stranu…

Víte co? Honza měl pravdu a já jsem mu nesmírně vděčná. Objevil se v mém životě naprostou náhodou (on říká, že to žádná náhoda nebyla, prý, když je žák připraven, mistr se dostaví). Takže – jste připraveni? Chtěla bych být ve vztahu k vám podobným mentorem jako on vůči mně a přesvědčovat vás (ostatně, snažím se o to už nějakou dobu), abyste stále nehledali důvody, proč to či ono nejde. A naopak hledali cestu, po které se vám nejdřív třeba půjde těžko, ale později snáz a po níž nakonec dojdete do svého vysněného cíle. Ano, buďte vděční za těžké začátky! Nejvíc vás naučí a nejvíc vás posílí. Má to cenu. Ne, že ne! A zkuste se sami stát takovým člověkem, kdy po setkání s vámi budou lidé odcházet povzbuzení, štastní a hlavně přesvědčení, že i oni něco dokážou. Uvidíte, jak je to – i vás – nabije! Opravdu, právě tohle mě nabíjí neuvěřitelně a hlavně díky tomu nepřestávám. Mám vás ráda a svou cestu si bez vás už nedovedu představit. I když začátky… no, opravdu nebyly lehké. O tom ale podrobně až jindy, třeba v knize, nad jejímž rukopisem už po nocích sedávám a k níž mě inspiruje právě blog Zdravé bjúterý. O kterém jsem si nejdřív myslela… co? No přece – To já nikdy nedám!

Vaše Katchaba

 

 

Reklama